Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Μακαρόνια μπολονέζ

 Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη
  • 1 φλυτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα






Για τη σάλτσα κιμά

  • 500 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα τριμμένα στο τρίφτη
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 400 γραμ. φρέσκια ντομάτα ή ντοματάκια κονκασέ, στο μούλτι
  • 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
  • 1 φλυτζ. τσαγιού κρασί
  • 1 φλυτζ. τσαγιού γάλα
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • ¼ κουτ. γλυκού κανέλα
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με λίγο παγωμένο νερό.
  3. Στην κατσαρόλα που τα βράσαμε, ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τα στραγγισμένα μακαρόνια και τ᾿ ανακατεύουμε καλά.

Για τον κιμά

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, τον κιμά για 5΄ περίπου, απλώνοντάς τον με την κουτάλα, διαλύοντας τους σβόλους.
  2. Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε επιπλέον για 3΄περίπου, μέχρι να γίνουν διάφανα και τότε σβήνουμε με το κρασί.
  3. Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, το καρότο, την πιπεριά, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, και το μοσχοκάρυδο, το γάλα και νερό τόσο, ώστε να σκεπάσει τον κιμά.
  4. Σκεπάζουμε με το καπάκι τον κιμά και σιγοβράζουμε για 35΄- 40΄περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως και να μείνει με το λάδι του.
  5. Σερβίρουμε τα μακαρόνια στο πιάτο. Πασπαλίζουμε με το τυρί και περιχύνουμε με τη σάλτσα.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου