Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Σιροπιαστή αμυγδαλόπιτα

Υλικά για 4-6 άτομα

Για την αμυγδαλόπιτα
  • 3 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη
  • 8 αβγά χωρισμένα κρόκους με ασπράδια
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 φρυγανιές κοπανισμένες
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • ½ ποτηράκι κρασιού κονιάκ
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζάνι νερό
  • Χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε τη ζάχαρη με τους κρόκους των αβγών μέχρι ν’ ασπρίσουν. Διαλύετε το μπέικιν στο κονιάκ και το προσθέτετε στο μίγμα μαζί με τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές και το ξύσμα λεμονιού.
  2. Κατόπιν, χτυπάτε τ’ ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα ρίχνετε στο μείγμα μαζί με το αλάτι.
  3. Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
  4. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι και περιχύνετε το γλυκό μόλις το βγάλετε από το φούρνο.
  5.  
  6.  
  7.  
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου