Υλικά Για 2-4 άτομα
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεσμένα δημητριακά
1/4 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κύβους
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Για τα θρυμματισμένα δημητριακά
Ρίχνουμε τα δημητριακά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κομματάκια.
Για το κοτόπουλο σνίτσελ
Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση. Με τον μπάτη ή με το χέρι, ή με άλλο βαρύ αντικείμενο, χτυπάμε το κοτόπουλο να γίνει πλατύ και λεπτό.
Ενώνουμε σε μπολ το μοσχοκάρυδο με τα ψίχουλα και τα ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αυγά. Σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο βάζουμε αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε.
Καλύπτουμε κάθε σνίτσελ με αλεύρι τα πανάρουμε. Τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Βουτάμε στο μείγμα αυγού, να βραχεί γύρω γύρω, και τέλος βουτάμε το σνίτσελ στα δημητριακά, να καλυφθεί από όλες τις μεριές.
Ακουμπάμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα ρίχνουμε τα λαχανικά. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα σνίτσελ. Τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά για το κοτόπουλο.Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, να ψηθούν για 6 λεπτά έως ότου ροδίσουν καλά. Τις πατάτες με τα λαχανικα θα τα αφήσουμε να ψηθούν άλλα 25 λεπτά.
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεσμένα δημητριακά
1/4 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κύβους
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Για τα θρυμματισμένα δημητριακά
Ρίχνουμε τα δημητριακά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κομματάκια.
Για το κοτόπουλο σνίτσελ
Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση. Με τον μπάτη ή με το χέρι, ή με άλλο βαρύ αντικείμενο, χτυπάμε το κοτόπουλο να γίνει πλατύ και λεπτό.
Ενώνουμε σε μπολ το μοσχοκάρυδο με τα ψίχουλα και τα ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αυγά. Σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο βάζουμε αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε.
Καλύπτουμε κάθε σνίτσελ με αλεύρι τα πανάρουμε. Τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Βουτάμε στο μείγμα αυγού, να βραχεί γύρω γύρω, και τέλος βουτάμε το σνίτσελ στα δημητριακά, να καλυφθεί από όλες τις μεριές.
Ακουμπάμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα ρίχνουμε τα λαχανικά. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα σνίτσελ. Τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά για το κοτόπουλο.Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, να ψηθούν για 6 λεπτά έως ότου ροδίσουν καλά. Τις πατάτες με τα λαχανικα θα τα αφήσουμε να ψηθούν άλλα 25 λεπτά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου