Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Λιγκουίνι με γαρίδες και κρέμα γάλακτος


Υλικά

Για 2-4 άτομα

-½ κιλό γαρίδες
-2/3 φλιτζάνι λάδι
-2 σκελίδες σκόρδο
-ψιλοκομμένος μαϊντανός


-αλάτι

-πιπέρι
-1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-1 κρέμα γάλακτος των 250 ml με 15 % λιπαρά
-1 κούπα μανιτάρια καθαρισμένα
-½ φλιτζάνι κρασί λευκό
-½ κιλό ζυμαρικά λιγκουίνι


Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής

Παίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια και το κέλυφος της πλάτης. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι τις 5 κουταλιές λάδι και ρίχνετε το σκόρδο, της γαρίδες και το μαϊντανό. Σοτάρετε για 5-6 λεπτά.

Σε άλλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και το κρασί. Βράζετε σε σιγανή φωτιά την σάλτσα, ώσπου να πήξει.
Σερβίρετε με τις γαρίδες και την κρέμα γάλακτος σε βαθύ πιάτο. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό για 10 λεπτά και ρίχνετε τα λιγκουίνι να βράζουν για άλλα 8 λεπτά. Σερβίρετε με τις γαρίδες.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου