skip to main
|
skip to sidebar
Σαλάτα με πατάτα, τόνο και ελιές
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη σαλάτα
- 360 γραμμάρια τόνο σε λάδι
- 15 ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
-
- 1 κιλό πατάτες μικρές με τη φλούδα τους, καλά πλυμένες
- 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
- 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
- 3 κουταλιές της σούπας κόλιανδρος φρέσκος ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το ντρέσινγκ
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας πικάντικη μουστάρδα
- 2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση
- Για να φτιάξετε τη σαλάτα, αρχικά θα πρέπει να πλύνετε τις πατάτες και να τις βάλετε να βράσουν.
- Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέτετε αλάτι και βάζετε τις πατάτες να βράσουν για 15 με 20 λεπτά.
- Μόλις βράσουν, τις σουρώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο. Τότε τις κόβετε στη μέση και τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Στο ίδιο μπολ-σαλατιέρα, ρίχνετε τον τόνο, τις ελιές, το κρεμμύδι,
την κάππαρη και τον κόλιανδρο. Αλατοπιπερώνετε και αναμειγνύετε ελαφρώς
όλα τα υλικά.
- Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βάζο
με καπάκι που κλείνει καλά. Ρίχνετε στο βάζο το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα,
το γιαούρτι, το μηλόξιδο και το λευκό κρασί.
- Ανακινείτε το βάζο μέχρι τα υλικά να γίνουν ένα, να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατεύετε.
- Μπορείτε να τη σερβίρετε και να τη φάτε αμέσως ή να την αφήσετε 30
λεπτά σκεπασμένη και μετά να τη σερβίρετε, ώστε να έχουν ενωθεί οι
γεύσεις και τα αρώματα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου