Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Λεμονάτες μπριζόλες με φασολάκια


Εκτέλεση

Για τις μπριζόλες
  1. Ανάβουμε φωτιά με ξύλα ή ανάβετε τα έτοιμα αγοραστά κάρβουνα, ή την ηλεκτρική ψηστιέρα. Πλένετε και στραγγίζετε τις μπριζόλες.
  2. Τις πασπαλίζετε με ρίγανη και αλάτι και τις τοποθετείτε επάνω στη σχάρα ψησίματος. Τις γυρίζετε χωρίς να περιμένετε να κάνει κρούστα από την κάθε πλευρά.
  3. Συνεχίζετε το συχνό γύρισμα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν. Το συχνό γύρισμα κάνει τις μπριζόλες μαλακές, ζουμερές και νόστιμες.
  4. Τις τοποθετείτε στην πιατέλα, στύβετε ένα με δυο λεμόνια, πασπαλίζετε με ρίγανη και αλατίζετε.
Για τα φασολάκια
  1. Καθαρίζετε τα φασολάκια κόβοντας τις άκρες και αφαιρώντας τις πλάγιες ίνες. Εάν είναι μεγάλα τα κόβετε στη μέση. Τα ξεπλένετε με άφθονο νερό.
  2. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει τα ζεματάτε περίπου για 12 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα βάζετε σε σουρωτήρι.
  3. Παίρνετε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο το αφήνετε να ζεσταθεί καλά και ρίχνετε μέσα τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση.
  4. Τις σοτάρετε καλά μέχρι να μαυρίσουν. Αμέσως μετά τις βγάζετε και τις πετάτε. Μ’ αυτόν τον τρόπο το λαδάκι θα πάρει όλο το άρωμα του σκόρδου χωρίς να βαρύνει καθόλου.
  5. Ρίχνετε μέσα τα φασολάκια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα με προσοχή να μη διαλυθούν.
  6. Όταν γυαλίσουν και ζεσταθούν καλά σβήνετε με το χυμό λεμονιού και τα σερβίρετε σε βαθιά σαλατιέρα ζεστά.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου