Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Λιγκουίνι με σκόρδο και βούτυρο

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 400 γραμμάρια λιγκουίνι
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 λεμόνια (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα τους)
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό
  • 6 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 75 γραμμάρια φουντούκια ψιλοκομμένα
  • 50 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, σε μια κατσαρόλα, βάζετε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση, προσθέτετε μια κουταλιά κοφτή αλάτι, ανοίγετε τη θερμοκρασία στην υψηλότερη ένταση και περιμένετε να βράσει το νερό.
  2. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνετε μέσα 1 πακέτο λιγκουίνι και τα ανακατεύετε μερικές φορές με ένα πιρούνι για να μην κολλήσουν.
  3. Τα αφήνετε να βράσουν για 6-8 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα σουρώνετε.
  4. Αφού τα σουρώσετε, τα ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα.
  5. Στη συνέχεια σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε στη φωτιά μέχρι να πάρει ένα ελαφρά καφετί χρώμα.
  6. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο φουντούκι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζετε μέσα στο βούτυρο για μισό λεπτό.
  7. Ρίχνετε το μείγμα αυτό, με το βούτυρο, το φουντούκι και το σκόρδο στα μακαρόνια και αφού προσθέσετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιών, το μαϊντανό και το βασιλικό, ανακατεύετε καλά ώστε να πάει παντού και να δώσει γεύση στα μακαρόνια.
  8. Τα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου