Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Σπανακόπιτα του λεπτού

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 150 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη




Εκτέλεση

  1. Κόβετε σε μικρά κομμάτια το σπανάκι, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια. Σε μια κατσαρόλα ζεματάτε το σπανάκι μαζί με το κρεμμυδάκι και τον άνηθο για 5 λεπτά ίσα ίσα να μαραθεί.
  2. Στη συνέχεια ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας στο πάγκο της κουζίνας και στρέφετε τις γωνίες προς τα μέσα.
  3. Μεταφέρετε τη σφολιάτα σε ταψί με φύλλο σφολιάτας και την τρυπάτε σε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι.
  4. Έπειτα στραγγίζετε το σπανάκι καλά με τα χέρια μας και το βάζετε πάνω στο φύλλο σφολιάτας.
  5. Καλύπτετε τη σφολιάτα με το σπανάκι και πασπαλίζετε με τη φέτα.
  6. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου