skip to main
|
skip to sidebar
Λαζάνια με κιμά και κρέμα τυριών
Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 κουτί λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο (3 σειρές)
- 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα και λιωμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι βασιλικό
- ½ κουταλάκι θυμάρι
- 1/4 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό
- νερό
Για την κρέμα τυριών
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κεσεδάκια τυρί κρέμα
- 2 κούπες καφέ τυρί φέτα τριμμένη
- μισή χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- ½ φλιτζάνι χαλούμι τριμμένο (ή άλλο σκληρό τυρί της προτίμησής σας)
Εκτέλεση
Για την κρέμα τυριών
- Ρίχνετε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε δυνατά, στη συνέχεια
προσθέτετε τα τυριά, τον μαϊντανό και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα
υλικά.
Για τα λαζάνια
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στην κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τον κιμά.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε.
- Προσθέτετε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το βασιλικό, και το κρασί.
- Το αφήνετε 2- 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε την ντομάτα και το νερό περίπου 1 ποτήρι.
- Το αφήνετε να σιγοβράζει για περίπου ½ ώρα και να έχει μείνει αρκετή σάλτσα στον κιμά.
- Βράζετε τα λαζάνια για 3 λεπτά. Έπειτα διατηρείτε τα λαζάνια σε
κρύο νερό για να μην κολλήσουν ή τα βάζετε σε μια πιατέλα και τα
λαδώνετε καλά ένα - ένα για να μη κολλήσουν μεταξύ τους.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ταψάκι ή πυρέξ αρχίζετε να στήνετε το φαγητό.
- Βάζετε μια στρώση κιμά με σάλτσα, μια στρώση λαζάνια και μια στρώση
με το τυρί να γίνουν τρεις στρώσεις και να τελειώσετε με λαζάνια.
- Πασπαλίζετε από πάνω τυρί και ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει περίπου 30 λεπτά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου