Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Μάφινς μήλου με κανέλα χωρίς γλουτένη

Υλικά για 4-6 άτομα

1 ¼ φλιτζάνι δημητριακά βρώμης
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¾ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα




 

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¾ φλιτζάνι σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρέσκο και καθαρισμένο μήλο κομμένο σε κυβάκια
½ φλιτζάνι μέλι
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
1 ολόκληρο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετείτε 12 χάρτινα φορμάκια σε μια φόρμα για μάφινς.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, βρώμη και το αλάτι.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη σάλτσα μήλου, το λάδι, το αυγό, τη βανίλια και το μέλι.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε το υγρό μείγμα μέσα στο μείγμα αλευριού και ανακατεύετε. Προσθέστε και το μήλο κομμένο σε κυβάκια.
  5. Αδειάζετε το μείγμα στα χάρτινα φορμάκια μέχρι τα 3/4.
  6. Ψήστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  7. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου