Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Πιλάφι με χοιρινό και αρακά

Υλικά για 4-6 άτομα 1 συσκευασία αρακά κατεψυγμένο (1.000 γραμμάρια)
½ κιλό χοιρινό, προτιμότερο από μπούτι, κομμένο κομματάκια 3-4 εκ.
3 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μέτριο καρότο κομμένο σε κύβους


 


1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι νυχάκι ή καρολίνα
2 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό
1 ματσάκι μάραθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο







Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι τα κομμάτια του κρέατος, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τον αρακά και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε λίγο νερό, τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και το κρέας για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Τότε προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και το ρύζι, αλατίζουμε ξανά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά, για περίπου 15 λεπτά. Προσθέτουμε το μάραθο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε με φρέσκια αγκιναροσαλάτα! 







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου