Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Πίτα με φύλλο σφολιάτας και λουκάνικα

Υλικά για 6-8 άτομα Για τη ζύμη
4 φύλλα ζύμης σφολιάτας

Για τη γέμιση
3 μεγάλες πατάτες
1 κουτί γάλα


 



500 γραμμάρια λουκάνικα πικάντικα ή της αρεσκείας σας
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
600 γραμμάρια ζωμός κρέατος
400 γραμμάρια φασόλια άσπρα (κοσκινισμένα, στραγγισμένα)
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλατοπίπερο


Εκτέλεση
Για τη γέμιση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κύβους. Τις βάζετε για 15 λεπτά, να μαλακώσουν, τις σουρώνετε, τις βάζετε σε μπολ και τις λιώνετε καλά με πιρούνι.

Προσθέτετε το γάλα, το βούτυρο και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε στην άκρη. Βάζετε τα λουκάνικα στο γκριλ και ψήνετε, να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα κόβετε σε ροδέλες.

Ζεσταίνετε σε τηγάνι το λάδι, προσθέτετε το κρεμμύδι και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν. Προσθέτετε την πιπεριά, τηγανίζετε για 2-3 λεπτά και πασπαλίζετε με το αλεύρι.
Ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό και βράζετε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας, να πήξει η σάλτσα.

Για τη συναρμολόγηση της πίτας
Παίρνετε τα 2 πρώτα φύλλα σφολιάτας και τα στρώνετε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και αμέσως μετά ρίχνετε τα φασόλια, τα λουκάνικα, το μαϊντανό και τη σάλτσα.
Κατόπιν απλώνετε επάνω το πουρέ της πατάτας και σκορπάτε κομματάκια βουτύρου. Πάνω από τον πουρέ, τοποθετείτε τα υπόλοιπα 2 φύλλα σφολιάτας καλύπτοντας την πίτα, και βάζετε με τα δάχτυλά σας τη ζύμη να πάει προς τα μέσα.

Ψήνετε για 20 λεπτά ή ώσπου να ροδίσετε ο πουρές. Σερβίρετε την πίτα ζεστή με σαλάτα. 









Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου