Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

Αρνάκι μιμόζα κατσαρόλας

Υλικά για 2-4 άτομα
  2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού  λιωμένο σκόρδο
1/2 κουταλιά του γλυκού τριμμένο κόλλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
4 κουταλιές της σούπας έτοιμη σάλτσα ντομάτας

 

4 φλυτζάνια βρασμένο ρύζι

1/2 κουταλιά του γλυκού άσπρο πιπέρι
1/2 κουταλιά του γλυκού κύμινο
1 κιλό αρνάκι
2 κρεμμύδια
1 ρίζα σέλινο
1 καρότο
2 φύλλα δάφνης
1 αραβική πίτα μεγάλη


Εκτέλεση

 
Πλένετε το κρέας και το τεμαχίζετε σε κύβους. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα καρότα. Ξεπλένεται τα φύλλα του σέλινου.

Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό και τοποθετείτε τα κομμάτια του αρνιού.

Μαζί βάζετε το σέλινο, τη δάφνη τα κρεμμύδια και το καρότο. Όταν βράσει και μαλακώσει το κρέας το βγάζετε με μία κουτάλα από τη κατσαρόλα και φιλάτε το ζωμό.

Σε μία κατσαρόλα βάζετε βούτυρο και λάδι. Ρίχνετε το λιωμένο σκόρδο το σοτάρετε και μετά βάζετε τα κομμάτια του κρέατος για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Όταν το κρέας ροδίσει ρίχνετε το ξύδι ,πιπέρι, αλάτι, και 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα από φρέσκια τομάτα. Αφήνετε να πάρουν βράση μέχρι να εξατμιστεί το ξύδι.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη φάτα, κόβετε τη αραβική πίτα σε κομματάκια και την τηγανίζετε μέχρι να ροδίσει.

Βγάζετε τα κομματάκια από το τηγάνι και τα βάζετε σ ένα απορροφητικό χαρτί.

Στο ίδιο τηγάνι βάζετε το κύμινο το άσπρο πιπέρι 1 κουταλιά ξύδι και το βρασμένο ρύζι, προσθέτετε λίγο από τον ζωμό που έβρασε το κρέας.

Ανακατεύετε το αφήνετε να πάρουν μία βράση και να πιούν όλα τα υγρά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τις τηγανισμένες πιτούλες.

Ανακατεύετε. Βάζετε το ρύζι σε φορμάκια.

Για το σερβίρισμα βάζετε σ ένα πιάτο το κρέας δίπλα αναποδογυρίζετε τη φόρμα με το ρύζι. 

Περιχύνετε το ρύζι με μία κουταλιά της σούπας σάλτσα φρέσκια τομάτας. 






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου