Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές

Υλικά συνταγής
- 6 ώριμες ντομάτες
- 6 πράσινες πιπεριές
- 250 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 400 γραμμάρια ρύζι γλασέ ή νυχάκι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες




- 2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 15 γραμμάρια τριμμένη κανέλα
- 125 γραμμάρια σταφίδες
- 100 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 100 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένη
- 250 γραμμάρια πολτός ντομάτας
- 30 γραμμάρια μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 20 γραμμάρια δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
- 20 γραμμάρια ζάχαρη
- αλάτι


Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
1. Κόψτε το επάνω μέρος από τις ντομάτες και τις πιπεριές. Αφαιρέστε τους σπόρους από τις πιπεριές και πετάξτε τους. Αφαιρέστε την ψίχα από τις ντομάτες και να την φυλάξετε. Επίσης να φυλάξετε το επάνω μέρος των λαχανικών που κόψατε γιατί θα το χρησιμοποιήσετε αργότερα για να τα σκεπάσετε.

2. Μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε 50 γραμμάρια ελαιόλαδο. Ρίξτε τα κρεμμύδια και σοτάρετε 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε το ρύζι, το σκόρδο, την κανέλα, τις σταφίδες, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, την καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα και την ψίχα της ντομάτας που έχετε φυλάξει. Προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά και σιγοβράστε 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά.

3. Προσθέστε αλάτι-πιπέρι και τα μυρωδικά στη γέμιση του ρυζιού και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Ραντίστε τις ντομάτες και τις πιπεριές με τη ζάχαρη, γεμίστε τα λαχανικά με τη γέμιση του ρυζιού και σκεπάστε τα με τα καπάκια που έχετε φυλάξει. Ταχτοποιήστε τα λαχανικά μέσα σε μια πυρίμαχη πιατέλα και προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστεί η βάση της πιατέλας.

4. Περιχύστε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήστε 50-60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αλείψτε με λάδι αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλλά προσπαθήστε να μην τα μετακινήσετε και ανοίξουν.




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου