Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Τηγανίτες με πράσο και μανούρι


Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα ζεματάμε στο βραστό νερό για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.Σε ένα μπολ φτιάχνουμε 






το κουρκούτι. Ρίχνουμε τη γραβιέρα στο αλεύρι, λίγο πιπέρι, αλάτι, κύμινο, προσθέτουμε τα δύο αβγά και μια πρέζα σόδα.

Κατόπιν ανακατεύουμε καλά με ξύλινο κουτάλι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Βγάζουμε τα πράσα από τη κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε από το ζουμί τους, τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν και τα βουτάμε στο κουρκούτι.

Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι για να τηγανίσουμε τις τηγανίτες μας.

Πετάμε στο καυτό λάδι κουταλιές κουρκούτι μας και αφήνουμε να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές για περίπου 5 λεπτά, τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε ζεστές πασπαλισμένες με μανούρι.

Υλικά για 2-4 άτομα:
2 πράσα

1 ποτήρι νερό

2 αβγά

250 γραμμάρια αλεύρι

300 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα

1 κουταλιά του γλυκού σόδα

κύμινο

αλάτι

πιπέρι

200 γραμμάρια τριμμένο μανούρι









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου