Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Κέικ σοκολάτας με βατόμουρα

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το κέικ

-2 κούπες ζάχαρη
-6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
-5 μεγάλα αυγά



-1/2 κούπα γάλα
-1/8 κουταλιά του γλυκού εσάνς βανίλιας
-2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-3/4 κούπες κακάο
-1/4 κουταλάκι σόδα
-145 γραμμάρια ζάχαρη
-1 κούπα μύρτιλλα
-1 κούπα βατόμουρα

Για το γλάσο

-¼ φλιτζάνι τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
-1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
-1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
-½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-3-4 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα

Εκτέλεση

Για το κέικ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε πρώτα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα για 3 λεπτά στη μεσαία. Αδειάζεται το μείγμα σε μεγάλη καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, με άνοιγμα στο κέντρο. Προσθέστε ομοιόμορφα στο μείγμα κέικ τα τα μύρτιλλα μαζί με τα βατόμορα και ανατεύουμε με ένα πιρόυνι.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Για το γλάσο

Αφήστε τα λίγο να κρυώσει το κέικ πριν ρίξετε το γλάσο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ εκτός από το γάλα, προσθέστε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι να πάρει μια παχύρευστη μορφή το γλάσο μας. Αμέσως χύστε το γλάσο πάνω από το κέικ.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου