Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Κουλουράκια κανέλας

Τα κουλουράκια είναι τα αγαπημένα των μικρών και των μεγάλων. Εμείς σας προτείνουμε να τα φτιάξετε στο σπίτι εκτελώντας την παρακάτω συνταγή βήμα-βήμα. Σημειώστε τα υλικά και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω.

ΥΛΙΚΑ:



• 1 κουτί πορτοκαλάδα με ανθρακικό της επιλογής σας
• 1 ποτήρι σπορέλαιο
• 1-1 ½ ποτήρι ζάχαρη
• 1-1 ½ κουταλιά της σούπας κανέλα
• 1 κ. σ. κοφτή μπέικιν
• 1 κ. γ. σόδα μαγειρική
• 1 πακέτο αλεύρι
• σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Παίρνουμε ένα μπολ μεγάλο και βάζουμε μέσα το σπορέλαιο και την πορτοκαλάδα με το ανθρακικό.

2. Στην συνέχεια, βάζουμε την ζάχαρη και την κανέλα και τα ανακατεύουμε.

3. Βάζουμε μέσα το μπέικιν, την σόδα. Προσέχουμε να μην μείνουν μεγάλα κομμάτια από την σόδα, ας είναι μικρά, με το ζύμωμα θα διαλυθούν.

4. Στην συνέχεια βάζουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή, και να μην κολλάει στα χέρια μας.

5. Τώρα, παίρνουμε μπαλάκια από την ζύμη και τα ανοίγουμε σε μακριές λωρίδες και τα κάνουμε όπως στην φωτογραφία.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου