Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Τηγανίτες με μέλι και κανέλα

Οι τηγανίτες είναι οι αγαπημένες των μικρών μας φίλων αλλά και των μεγαλυτέρων. Είναι κατάλληλες για πρωινό αλλά και για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Εμείς σας προτείνουμε να τις φτιάξετε με μέλι και κανέλα.


ΥΛΙΚΑ:




Για τη ζύμη:
• 5 κούπες χλιαρό νερό
• 3 βανίλιες
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• αλεύρι φαριν απ (όσο χρειαστεί) για να έχει μορφή χυλού
• ελαιόλαδο

Για πασπάλισμα:
• μέλι (όσο θέλετε)
• κανέλλα (όσο θέλετε)
• ζάχαρη (όσο θέλετε)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ελαιόλαδο.

2. Όταν έχει κάψει καλά, ρίχνουμε την ζύμη με κουτάλα μαγειρέματος, σιγά σιγά, και στο ίδιο σημείο, να μην απλώνει!

3. Υπολογίστε ότι στο μικρό τηγανάκι χωράνε 4 κουταλιές.

4. Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, είναι έτοιμες!





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου