Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

Λαχανόρυζο με πράσα

Το λάχανο συνδυάζεται μαζί με άλλα εποχικά λαχανικά και γίνεται ένα απλό αλλά πεντανόστιμο φαγάκι.



Υλικά:




1 λάχανο μικρό, σε μικρά κομμάτια
2 πράσα καθαρισμένα, πλυμένα και χοντροκομμένα
3-4 κλωναράκια σέλινο χοντροκομμένα
1½ φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
1 καρότο τριμμένο ή σε κυβάκια (προαιρετικό)
2/3 φλιτζανιού λάδι
χυμό από 1-2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία:


1.Σοτάρετε τα πράσα και το σέλινο στο λάδι για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέτετε το λάχανο, το καρότο (αν χρησιμοποιήσετε), το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.


2.Προσθέτετε 1½ φλιτζάνι νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Ελέγχετε το ζωμό της κατσαρόλας, για να βεβαιωθείτε ότι ο όγκος του είναι περίπου 3 φλιτζάνια, και προσθέτετε νερό αν χρειαστεί.


3.Προσθέτετε το ρύζι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.


4.Προσθέτετε το λεμόνι, κουνάτε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά. Μπορείτε να συνοδέψετε το φαγητό με παστό ψάρι ή λουκάνικα ή παστουρμά.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου