Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Σαγανάκι με λουκάνικο χωριάτικο

 Ένα σαγανάκι που θα φτιάξετε με χωριάτικα λουκάνικα, αβγά και ανθότυρο, ιδανικός μεζές για σαββατιάτικες-και όχι μόνο- τσιπουροκατανύξεις.



Υλικά:
 



200γρ. χωριάτικο λουκάνικο, χωρίς τη μεμβράνη, με πράσο ή με πορτοκάλι, σε φετούλες
4-5 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
½ πιπεριά κόκκινη, σε ροδέλες
¼ πιπεριά πράσινη, σε ροδέλες
4 αβγά
150γρ. ανθότυρο
2 κουτ. σούπας πετιμέζι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ρίγανη ξερή
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία:


1.Βάζετε ένα τηγάνι με χοντρό πυθμένα να ζεσταθεί στη φωτιά. Ρίχνετε τα κομμάτια από το χωριάτικο λουκάνικο και τα ροδίζετε από τις 2 πλευρές. Υπολογίζεστε 1 λεπτό και για τις δυο πλευρές γιατί παίρνει αμέσως χρώμα.


2.Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια και τις ροδέλες πιπεριάς. Μετά από 2 λεπτά σπάτε στο τηγάνι 4 αβγά μάτια και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε σε μέτρια φωτιά να τηγανιστούν.


3.Λίγο πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε το ανθότυρο, τη ξερή ρίγανη και το πετιμέζι. Μετά από ένα λεπτό αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως με χωριάτικο ψωμί.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου