Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Καρυδόπιτα

Η καρυδόπιτα είναι από τα πιο νόστιμα γλυκά μας. Μπορεί να νομίζετε ότι η παρασκευή της στο σπίτι είναι χρονοβόρα, εμείς σας έχουμε μία εύκολη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε να φτιάξετε.


ΥΛΙΚΑ: 






• 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 φλ. ζάχαρη
• 1 φλ. σπορέλαιο
• 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
• 1 φλ. καρυδόψιχα
• 1 μπείκιν
• 1 βανίλια
• 1 κ.γ. κανέλα
• λίγο γαρύφαλλο
• 6 αυγά

σιρόπι
• 2 φλ. ζάχαρη
• 2 φ. νερό
• λίγες σταγόνες κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά ένα ένα.

2. Το βάζουμε σε ταψάκι αντικολλητικό ή σε τετράγωνη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 180

3. Σιροπιάζουμε.








Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου