Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

Κοτόπουλο με μπάμιες

Σε αυτή την διαχρονική κι αγαπημένη συνταγή, το κοτόπουλο κάνει το τέλειο ζευγάρι με τις μπάμιες. Όταν τις βρίσκουμε φρέσκες, το μυαλό θα πηγαίνει πάντα σε αυτό το φαγητό.


Υλικά:



1½ κιλό κοτόπουλο, σε μερίδες
800γρ. μπάμιες φρέσκες
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
400γρ. ντομάτες φρέσκες ώριμες, αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες
½ φλιτζάνι ξίδι
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία


1.Καθαρίζετε τις μπάμιες και τις απλώνετε σε μεγάλο ταψί. Τις ραντίζετε με το ξίδι και τις βάζετε στον ήλιο μέχρι να ετοιμάσετε το κοτόπουλο.


2.Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Το σοτάρετε στο λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάζετε τα κομμάτια σε πιάτο και τα αφήνετε στην άκρη.


3.Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα, στο ίδιο λάδι, και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Ρίχνετε την ντομάτα και τη ζάχαρη και αφήνετε να πάρει μια βράση. Προσθέτετε το κοτόπουλο, ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.


4.Στραγγίζετε τις μπάμιες αν έχει μείνει ξίδι στο ταψί. Τις στρώνετε γύρω από τα κομμάτια του κοτόπουλου έτσι ώστε να σκεπαστούν με τη σάλτσα της ντομάτας. Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι μπάμιες. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου