Μια νόστιμη και κλασική πρόταση για ένα μεζεδάκι του πεντάλεπτου που θα κάνει την καλύτερη παρέα στο ούζο ή το τσίπουράκι σας.
Υλικά
1 μερίδα κεφαλοτύρι
1 σφηνάκι ούζο
2 κουτ. σούπας αλεύρι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
Διαδικασία
1.Αλευρώνετε το κεφαλοτύρι. Για να κολλήσει όμως καλά το αλεύρι πάνω του πρώτα το βρέχετε με ούζο.
2.Βάζετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει σε δυνατή φωτιά.
3.Ρίχνετε το αλευρωμένο τυρί στο καυτό λάδι. Μόλις πάρει χρυσό χρώμα από τη μια, το γυρίζετε να ροδίσει κι από την άλλη πλευρά. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού και το αποσύρετε. Σερβίρετε το σαγανάκι ζεστό αμέσως!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου