Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Μηλόπιτα

Το μήλο είναι το αγαπημένο φρούτο του χειμώνα και η μηλόπιτα ένα διαχρονικό γλυκό, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!



ΥΛΙΚΑ:





Για τη ζύμη:

• 1 / 2 κιλό αλεύρι φαρινάπ
• 1 βούτυρο (250 γραμ.)
• 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
• 1 βανίλια
• 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ

Για τη γέμιση:

• 5 μήλα τριμμένα στον τρίφτη κρεμμυδιού
• 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
• 1 κ.γ κανέλα
• 1 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Βάλτε σε μία λεκάνη τα υλικά της ζύμης. Ζυμώστε, χωρίστε τη ζύμη σε δύο κομμάτια και βάλτε τα στην κατάψυξη να παγώσουν. Όταν παγώσουν καλά, πάρτε τη μία μπάλα, τρίψτε την στον τρίφτη του κρεμμυδιού και απλώστε τη σε λαδωμένο ταψί.

Στα τριμμένα μήλα προσθέστε τη ζάχαρη, την κανέλα και τα καρύδια και ανακατέψτε. Αυτό το μείγμα το απλώστε το πάνω στη ζύμη που είναι στο ταψί.

Τέλος, πάρτε και τη δεύτερη μπάλα της ζύμης, τρίψτε στον τρίφτη και καλύψτε το μείγμα των μήλων. Ψήστε στους 150 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει ελαφρά και η μηλόπιτα σας είναι έτοιμη! Γρήγορα και εύκολα!












Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου