Φτιάξτε μία πεντανόστιμη πίτα, όλο αρώματα και γεύση.
Υλικά
4 φύλλα σπιτικά, ή 1 πακέτο παραδοσιακά φύλλα για πίτες
500γρ. σπανάκι καθαρισμένο, σε μικρά κομμάτια...
500γρ. χόρτα διάφορα για πίτα (λάπαθα, παπαρούνες, κλπ)
1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο
3 πράσα, σε ροδέλες (μόνο το λευκό μέρος)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φινόκιο, σε λεπτές φετούλες
4 - 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τραχανά νηστίσιμο από λαχανικά, ή πλιγούρι
αλάτι, πιπέρι
Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1.Καθαρίζετε, πλένετε τα σπανάκια και τα υπόλοιπα χόρτα και τα κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Τα ρίχνετε σε ευρύχωρη λεκάνη.
Tip: Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στην πίτα σας 400γρ. φέτα και 2 – 3 αυγά, παραλείποντας τον τραχανά ή το πλιγούρι
Υλικά
4 φύλλα σπιτικά, ή 1 πακέτο παραδοσιακά φύλλα για πίτες
500γρ. σπανάκι καθαρισμένο, σε μικρά κομμάτια...
500γρ. χόρτα διάφορα για πίτα (λάπαθα, παπαρούνες, κλπ)
1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο
3 πράσα, σε ροδέλες (μόνο το λευκό μέρος)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φινόκιο, σε λεπτές φετούλες
4 - 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τραχανά νηστίσιμο από λαχανικά, ή πλιγούρι
αλάτι, πιπέρι
Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1.Καθαρίζετε, πλένετε τα σπανάκια και τα υπόλοιπα χόρτα και τα κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Τα ρίχνετε σε ευρύχωρη λεκάνη.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου