Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Σφολιάτα με βλίτα και κολοκυθάκια

Χρόνος προετοιμασίας : 10’

Χρόνος μαγειρέματος : 45’

ΥΛΙΚΑ








● 200 γρ. Βιτάμ κλασικό

● 1 πακέτο σφολιάτας

● ½ κιλό βλίτα καθαρισμένα

● 300 γρ. μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε μέτριες φέτες

● 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

● 3 τομάτες ώριμες ψιλοκομμένες

● 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

● 100 γρ. χυμό τομάτας Pumaro

● 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο (ή καπνιστό τυρί της αρεσκείας σας)

● ½ λίτρο νερό

● 1 «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών

● 2-3 κ.σ. τριμμένο φρυγανιά

● ανάλογο αλάτι και πιπέρι

● 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με τα 2/3 του Βιτάμ σε ένα βαθύ σκεύος.

2. Προσθέτουμε τις τομάτες, τα κολοκυθάκια, τα βλίτα και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.

3. Συμπληρώνουμε με το χυμό της τομάτας, το νερό και τον «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, ώσπου να πιουν τα υγρά τους. Τα βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε.

4. Στη συνέχεια, αλείφουμε με το υπόλοιπο Βιτάμ ένα ταψί, στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε τη γέμιση με τα βλίτα και τα κολοκυθάκια πασπαλίζοντας με το κεφαλοτύρι.

5. Με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας κλείνουμε προσεκτικά για να μη φύγει η γέμιση.

6. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ̊C.



Tip: για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα τρίψτε τα κολοκυθάκια με λίγο αλάτι και αφήστε τα να στραγγίξουν καλά.




ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου