Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Ανοιχτή πίτα με κοτόπουλο και σπανάκι

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολος

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 25’

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40’



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ




500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο

300 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο

2 αυγά

1 σάλτσα για ζυμαρικά σε φάκελο Καρμπονάρα

250 mlελαφριά κρέμα γάλακτος ή γάλα

200 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί

1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας

1 κ.σ. Βιτάμ Culinesse



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια. Χτυπάτε ελαφρά τα αυγά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

2. Ενώνετε τη σάλτσα Knorrγια ζυμαρικά Καρμπονάρα με την ελαφριά κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.

3. Ζεσταίνετε μία κουταλιά Βιτάμ Culinesseσε μία κατσαρόλα. Προσθέτετε το κοτόπουλο και το σοτάρετε για 7 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο καστανό χρώμα.

4. Προσθέτετε τη σάλτσα Καρμπονάρα που φτιάξατε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Βάζετε το σπανάκι μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία.

5. Περνάτε το ταψί σας με λίγο Βιτάμ Culinesseκαι απλώνετε προσεκτικά το φύλλο της σφολιάτας. Απλώνετε το μείγμα με το κοτόπουλο, το σπανάκι και την καρμπονάρα. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.

6. Περιχύνετε με τα αυγά. Ψήνετε στον φούρνο για 25 λεπτά περίπου, δηλαδή μέχρι το πάνω μέρος της ανοιχτής πίτας σας να ροδίσει. Αφήστε την να ξεκουραστεί έξω από τον φούρνο για 10 λεπτά, πριν τη σερβίρετε.





Tip: Αυτή η ανοιχτή πίτα μπορεί να φτιαχτεί με διάφορα είδη λαχανικών, όπως μπρόκολο, μανιτάρια ή κολοκύθια.






Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου