Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ελαφριά κοτόσουπα αυγολέμονο με αρωματικό ρύζι γιασεμιού


ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:











15΄
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40΄
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

ΥΛΙΚΑ

  •  1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια (2,5 κιλά περίπου)
  •  2 φλιτζ. Αρωματικό ρύζι γιασεμιού “jasmine”
  •  5 κουτ. Ελαιόλαδο
  •  1 Knorr ΣπιτικόςΖωμός κότας
  •  2 κρόκοι αυγού
  •  Χυμός από 1 μοσχολέμονο και 1 λεμόνι
  •  ανάλογο πιπέρι και αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε τα κομμένα κομμάτια του κοτόπουλου, το ελαιόλαδο, αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε κρύο νερό περίπου 2,5 λίτρα, τόσο για να καλύψει τα κομμάτια από το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τον σπιτικό ζωμό κότας ανακατεύουμε και βράζουμε για 35-40΄
  2. Προσθέτουμε το αρωματικό ρύζι 15΄ πριν τελειώσει ο χρόνος του μαγειρέματος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα της σούπας μέχρι να βράσει το αρωματικό ρύζι. Αποσύρουμε την κοτόσουπα από τη φωτιά.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τον χυμό του λεμονιού και του μοσχολέμονου και συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού υγρά από την κοτόσουπα για να φτιάξουμε το αυγολέμονο.
  4. Τέλος, περιχύνουμε το αυγολέμονο πάνω από τη σούπα και σερβίρουμε.
Tip: Εάν θέλουμε μπορούμε να διαλύσουμε 2 κουτ. Σούπας κορν φλάουρ σε 4 κουτ σούπας νερό, για να αποκτήσει η σούπα πιο δεμένη υφή. 







Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου