ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
5 αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι αλέυρι φαρίνα
4 κουταλιές της σούπας κακάο
5 κουταλιές της σούπας νερό
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Για το παντεσπάνι
5 αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι αλέυρι φαρίνα
4 κουταλιές της σούπας κακάο
5 κουταλιές της σούπας νερό
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Για το σιρόπι
1 φλυτζάνι καφέ εσπρέσσο
3/4 φλυτζανιού γάλα
1/2 φλυτζάνι λικέρ καφέ
1/2 ζάχαρη
Για την κρέμα
2 κουτιά φυτική σαντιγύ Morfat
200 gr. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
1 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
1/3 φλυτζάνι λικέρ καφέ
2 βανίλιες
Για την διακόσμηση
25 gr. κουβερτούρα τριμμένη
Κακάο άγλυκο
Κανέλα προαιρετικά
Κόκους καφέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
το παντεσπάνι
Χτυπάμε για 5' λεπτά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν πολύ καλά!
Προσθέτουμε το νερό και τις βανίλιες.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.
Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα των αυγών ενσωματώνοντάς το, απαλά, με σπάτουλα σταδιακά.
Βουτυρώνουμε ένα στρογυλλό ταψί ή φόρμα δαχτυλίδι 24 εκατοστών περίπου.
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αέρα για περίπου 25' λεπτά, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά το παντεσπάνι και το χωρίζουμε σε δύο ισόποσους δίσκους, με την βοήθεια ενός μαχαιριού.
η κρέμα
Βάζουμε την φυτική σαντυγί για 30' λεπτά στο ψυγείο.
Χτυπάμε την σαντυγί για 7' λεπτά στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε την άχνη και τις βανίλιες και χτυπάμε άλλα 3' λεπτά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 1' λεπτό.
Βάζουμε την κέμα για 30' λεπτά στο ψυγείο.
το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε τον καφέ με την ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γάλα και το λικέρ.
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Η ολοκλήρωση...
Βάζουμε το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι σε μια πιατέλα και το ραντίζουμε με το σιρόπι, να βραχεί καλά παντού.
Προσθέτουμε το 1/3 της κρέμας.
Τοποθετούμε το άλλο παντεσπάνι και ξαναραντίζουμε με σιρόπι.
Καλύπτουμε με όλη την υπόλοιπη κρέμα όλη την τούρτα.
Διακοσμούμε τα πλαινά της με διάσπαρτους κόκκους καφέ.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της τούρτας με την τριμμένη κουβερτούρα.
Κοσκινίζουμε πάνω από την κουβερτούρα το κακάο και άν θέλουμε λίγη κανέλα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε!
1 φλυτζάνι καφέ εσπρέσσο
3/4 φλυτζανιού γάλα
1/2 φλυτζάνι λικέρ καφέ
1/2 ζάχαρη
Για την κρέμα
2 κουτιά φυτική σαντιγύ Morfat
200 gr. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
1 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
1/3 φλυτζάνι λικέρ καφέ
2 βανίλιες
Για την διακόσμηση
25 gr. κουβερτούρα τριμμένη
Κακάο άγλυκο
Κανέλα προαιρετικά
Κόκους καφέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
το παντεσπάνι
Χτυπάμε για 5' λεπτά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν πολύ καλά!
Προσθέτουμε το νερό και τις βανίλιες.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.
Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα των αυγών ενσωματώνοντάς το, απαλά, με σπάτουλα σταδιακά.
Βουτυρώνουμε ένα στρογυλλό ταψί ή φόρμα δαχτυλίδι 24 εκατοστών περίπου.
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αέρα για περίπου 25' λεπτά, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά το παντεσπάνι και το χωρίζουμε σε δύο ισόποσους δίσκους, με την βοήθεια ενός μαχαιριού.
η κρέμα
Βάζουμε την φυτική σαντυγί για 30' λεπτά στο ψυγείο.
Χτυπάμε την σαντυγί για 7' λεπτά στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε την άχνη και τις βανίλιες και χτυπάμε άλλα 3' λεπτά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 1' λεπτό.
Βάζουμε την κέμα για 30' λεπτά στο ψυγείο.
το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε τον καφέ με την ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γάλα και το λικέρ.
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Η ολοκλήρωση...
Βάζουμε το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι σε μια πιατέλα και το ραντίζουμε με το σιρόπι, να βραχεί καλά παντού.
Προσθέτουμε το 1/3 της κρέμας.
Τοποθετούμε το άλλο παντεσπάνι και ξαναραντίζουμε με σιρόπι.
Καλύπτουμε με όλη την υπόλοιπη κρέμα όλη την τούρτα.
Διακοσμούμε τα πλαινά της με διάσπαρτους κόκκους καφέ.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της τούρτας με την τριμμένη κουβερτούρα.
Κοσκινίζουμε πάνω από την κουβερτούρα το κακάο και άν θέλουμε λίγη κανέλα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου