ΥΛΙΚΑ
- 2-3 στήθη κοτόπουλου σε μερίδες ή ένα κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 2 πιπερίτσες καυτερές σπασμένες (προαιρετικά ή όσο αντέχετε)
- 1 φλ. κόκκινο κρασί
- 1 κουτί χυμό ντομάτας
- 300 γρ. ψιλό κριθαράκι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- λίγη κανέλα
- 1/4 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 λίτρο νερό
- κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο, τις καυτερές πιπερίτσες, το κοτόπουλο και σοτάρουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την πιπεριά, τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε σε βαθύ ταψί και προσθέτουμε το νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 20' να δέσει λίγο η σάλτσα.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20'-25' να δέσει καλά η σάλτσα μας και να έχει βράσει το κριθαράκι.
Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι αν θέλουμε.
* Αν δούμε οτι έχει πιεί πολύ γρήγορα το νερό ,προσθέτουμε κι άλλο.Εμένα δεν μου χρειάστηκε πάντως παραπάνω.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου