ΥΛΙΚΑ(για 15 κομμάτια)
ΚΕΪΚ
2ΟΟ γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλυκού baking powder
1/4 κ. γλυκού αλάτι
115 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 αυγά
120 ml γάλα
ΣΙΡΟΠΙ
1/3 κούπας ζεστό νερό
2 κ. γλυκού στιγμιαίο καφέ
2 κ. σούπες λικέρ καφέ ή κονιάκ
60 γρ. ζάχαρη
ΚΡΕΜΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κουτιού τυρί κρέμα
1/2 κούπας άχνη ζάχαρη
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει το baking και το αλάτι.
Μόλις το μίγμα είναι έτοιμο το αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένες φόρμες για muffins.
Στο μεταξύ διαλύουμε στο ζεστό νερό τον καφέ, τη ζάχαρη και το λικέρ.
Αν δεν διαλύεται η ζάχαρη το βράζουμε ελάχιστα.
Πάνω από κάθε κεκάκι ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σιρόπι και το ανακατεύουμε ελάχιστα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 περίπου λεπτά.
Δοκιμάζουμε αν ψήθηκαν με ξύλινη φουρκέτα.
Βγάχουμε από το φούρνο και όπως καίνε τους ρίχνουμε επάνω κουταλιά, κουταλιά το υπόλοιπο σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί και την άχνη μέχρι να αφρατέψει και να σφίξει και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Όταν κρυώσουν τα κέικ τους βάζουμε επάνω την κρέμα με κουτάλι ή με κορνέ και τα πασπαλίζουμε με κακάο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου