Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΡΥΖΟΓΑΛΟ

SV108739ΥΛΙΚΑ150 γρ. ρύζι καρολίνα100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο πολύ καλής ποιότητας,φρέσκο
1 λίτρο γάλα
1 ξυλάκι κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το ρύζι πολύ καλά και το στραγγίζουμε.
Λιώνουμε στην κατσαρόλα μας το βούτυρο.
SV108727
Προσθέτουμε το ρύζι, τη ζάχαρη,την κανέλα και
το γάλα σιγά-σιγά,ανακατεύοντας συνέχεια.

SV108728
SV108732
SV108734
Κλείνουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε
μέτρια φωτιά(να μην φουσκώσει το γάλα)περίπου μισή ώρα.
Το ρύζι μας θα πρέπει να φουσκώσει και να μαλακώσει καλά.

SV108736
Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και σερβίρουμε σε μπολ
ή πιάτα,πασπαλισμένο με μπόλικη κανέλα.

TIP
Χρησιμοποιήστε πολύ καλής ποιότητας βούτυρο με ωραίο άρωμα.
Για ακόμη πιο τέλεια γεύση,αν θέλετε κάψτε λίγο βούτυρο
με μια κουταλιά ζάχαρη και περιχύστε το ρυζόγαλο।
Σερβίρετε ζεστό.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου