ΥΛΙΚΑ150 γρ. ρύζι καρολίνα100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο πολύ καλής ποιότητας,φρέσκο
1 λίτρο γάλα
1 ξυλάκι κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
50 γρ. βούτυρο πολύ καλής ποιότητας,φρέσκο
1 λίτρο γάλα
1 ξυλάκι κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το ρύζι πολύ καλά και το στραγγίζουμε.
Λιώνουμε στην κατσαρόλα μας το βούτυρο.
Προσθέτουμε το ρύζι, τη ζάχαρη,την κανέλα και
το γάλα σιγά-σιγά,ανακατεύοντας συνέχεια.
Κλείνουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε
μέτρια φωτιά(να μην φουσκώσει το γάλα)περίπου μισή ώρα.
Το ρύζι μας θα πρέπει να φουσκώσει και να μαλακώσει καλά.
Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και σερβίρουμε σε μπολ
ή πιάτα,πασπαλισμένο με μπόλικη κανέλα.
TIPΧρησιμοποιήστε πολύ καλής ποιότητας βούτυρο με ωραίο άρωμα.
Για ακόμη πιο τέλεια γεύση,αν θέλετε κάψτε λίγο βούτυρο
με μια κουταλιά ζάχαρη και περιχύστε το ρυζόγαλο।
Σερβίρετε ζεστό.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου