Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Μπουτάκια κοτόπουλου με σκόρδο και καστανή ζάχαρη

Υλικά

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1/2 κ. γλ. ρίγανη
  • 1/4 κ. γλ. θυμάρι
  • 1/4 κ. γλ. βασιλικό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπερώστε τα μπουτάκια κοτόπουλου.
 
Βήμα 2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώστε τις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
 
Βήμα 3
Προσθέστε το κοτόπουλο, με την πέτσα προς τα κάτω, και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει, 2 έως 3 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
 
Βήμα 4
Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να μαραθεί, για 1 έως 2 λεπτά.
 
Βήμα 5
Αφαιρέστε από τη φωτιά, ρίξτε τη μαύρη ζάχαρη, το μέλι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το βασιλικό και ανακατέψτε καλά.
 
Βήμα 6
Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20- 30 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά εσωτερικά.
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου