Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Κέικ καρύδας

 Υλικά

  • 5 ασπράδια αβγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα
  • 3/4 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για κέικ
  • 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού καρύδα τριμμένη, συν για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα ασπράδια και το 1/4 φλιτζάνι βουτυρόγαλα μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα και αφήστε στην άκρη.
 
Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το εκχύλισμα αμυγδάλου για 2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια ρίξτε στο μπολ και το μείγμα με τα ασπράδια, ανακατεύοντας καλά.
 
Βήμα 3
Προσθέστε το υπόλοιπο βουτυρόγαλα και χτυπήστε για 3- 4 λεπτά. Προσθέστε την τριμμένη καρύδα και ανακατέψτε.
 
Βήμα 4
Βουτυρώστε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ και τοποθετήστε το μείγμα μέσα. Ψήστε στους180 βαθμούς για βαθμούς για 30 λεπτά.
 
Βήμα 5
Γαρνίρετε με τριμμένη καρύδα, αφήστε να κρυώσει και απολαύστε.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου