Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ (για 40 κομματια) 
   -1 ποτηρι νερου καλαμποκελαιο.
   -1 ποτηρι νερου γαλα εβαπορε (αραιωμενο)
   -1 αυγο.
   -μαγια ξερη 1 φακελλακι.
   -αλατι.
   -αλευρι για ολες τις χρησεις οσο παρει.

YΛΙΚΑ
(γεμιση για τυροπιτακια)
Τυρι φετα
κιτρινα τυρια διαφορα της αρεσκειας σας
1 αυγο χτυπημενο
λιγο πιπερι
Ποσοτητες τυριων δεν μπορω να σας δωσω,απλα για την δοση αυτη της ζυμης,χρειαζεται ενα πιατο βαθυ με τριμμενα τυρια.βγαινουν 40 τυροπιτακια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Βαζουμε ολα τα υλικα σε 1 λεκανιτσα,και τα ανακατευουμε 


ριχνοντας σιγα σιγα το αλευρι.




Ζυμωνουμε μεχρι να γινει ευκολοπλαστη η ζυμη.



-Παιρνουμε μερος απο τη ζυμη που φτιαξαμε και πλαθουμε 1 μικρο μπαλακι στο μεγεθος ενος κεφτε


.Κατοπιν πατικωνουμε τη μπαλα ζυμης και την ανοιγουμε ελαφρα με την παλαμη μας πανω στον παγκο.




Με ενα κουταλακι του γλυκου παιρνουμε λιγη γεμιση τυριων και την βαζουμε στο κεντρο



 μετα το διπλωνουμε και με ενα πιρουνακι το κλεινουμε στις ακρες  


και το βαζουμε στο ταψι και τα αλοιφουμε με αυγο. επαναλαμβανουμε το ιδιο για ολα τα υπολοιπα κομματια.Αν θελουμε τα πασπαλιζουμε και με σουσαμακι...εγω δεν ειχα και δεν εβαλα..Τα ψηνουμε στον αερα στους 180 βαθμους μεχρι να παρουν ενα χρυσοκιτρινο χρωμα.






ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
αν φτιαχνετε λουκανοπιτακια,καλο ειναι πριν γεμισετε τη ζυμη με λουκανικο να βαλετε λιγο κετσαπ-μουσταρδα!δινει ακομα μεγαλυτερη νοστιμια!
Προκειται για μια πολυ νοστιμη και τραγανη ζυμη η προελευση της ειναι απο κυπρο.
Τρωγωντε ευχαριστα ακομα και την επομενη μερα.

 http://nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.com/2010/07/blog-post_9625.html#ixzz1Y91pIk1x
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου