Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ




ΥΛΙΚΑ(για 6 άτομα)



2 μεγάλα χοιρινά (πικάντικα) λουκάνικα κρεοπωλείου


πολλές πολύχρωμες πιπεριές, στρογγυλές και μακρόστενες


1 κρεμμύδι


2 σκελίδες σκόρδο


φρέσκες ώριμες ντομάτες


ελαιόλαδο


αλάτι, πιπέρι


κόκκινη γλυκιά πάπρικα


λίγη ζάχαρη






ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις κόβουμε σε μεγάλες φέτες.



Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι σε φέτες να ροδίσει ελαφρά...


Προσθέτουμε τις πιπεριές και το σκόρδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαραθούν λίγο, όχι πολύ...


Προσθέτουμε
τις ντομάτες αφού πρώτα τις κόψουμε σε μικρά κομμάτια, το αλατοπίπερο,
την πάπρικα και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν και να πιουν τα
υγρά...



Σε
ένα άλλο τηγάνι, αντικολλητικό, βάζουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και το
φέρνουμε λίγο γύρω να ροδίσει και να βγάλει το λίπος του. (Το δικό μας
έτυχε και ήταν τελείως άπαχο, πρώτη φορά.)



Το στραγγίζουμε από το λίπος και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις πιπεριές και τα υπόλοιπα υλικά...


Ακανατεύουμε, αφήνουμε να πάρει μια βράση, να πιει τα υγρά και να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο φαγητό.


Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, χλιαρό είναι πιο νόστιμο, και σερβίρουμε σε μερίδες ή σε μεγάλη πιατέλα για μεζεδάκι.

Ταιριάζει τέλεια με δροσερό ελληνικό τζατζίκι, ειδικά αν το φαγητό μας έχει βγει λίγο παραπάνω πικάντικο...


Σβήνει την κάψα που λένε, χαχα



Δοκίμαστε το και θα με θυμηθείτε!!!



http://kouzinotherapy.blogspot.com/2011/07/blog-post_10.html 




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου