ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα σαβαγιάρ
2 κούπες καφέ espresso ανακατεμένο με
1 σφηνάκι baileys
200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη και χλιαρή
4 κροκάδια
4 ασπράδια
200 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
500 γρ. μασκαρπόνε
για το πασπάλισμα
100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την
αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάμε σε μπολ τα ασπράδια με τη ζάχαρη να γίνουν
αφράτη μαρέγκα.
Προσθέτουμε μέσα τους κρόκους,
το μασκαρπόνε
και τέλος τη λιωμένη και χλιαρή κουβερτούρα και τις βανίλιες.
Ενώνουμε τον καφέ με το Baileys.
Βουτάμε μέσα πολύ γρήγορα τα σαβαγιάρ και στρώνουμε
ένα ταψάκι με διαστάσεις 22x32 εκ.
Αδειάζουμε επάνω τη μισή από την κρέμα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά με τα
υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα.
Πασπαλίζουμε με το κακάο και την τριμμένη κουβερτούρα.
Σερβίρουμε σε κομμάτια.
ΣΗΜ:Φροντίστε τα αβγά που θα χρησιμοποιήσετε στη συνταγή να είναι
όσο το δυνατόν πιο φρέσκα.
Καλό είναι συνταγές που περιέχουν ωμά αβγά να μην καταναλώνονται
από εγκύους !
http://syntagesapospiti.blogspot.com/2011/08/iramisu-mascarpone.html
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου