Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Τiramisu με mascarpone και σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα σαβαγιάρ
2 κούπες καφέ espresso ανακατεμένο με
1 σφηνάκι baileys
200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη και χλιαρή
4 κροκάδια
4 ασπράδια
200 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
500 γρ. μασκαρπόνε


για το πασπάλισμα
100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την
αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

DSC_0001

DSC_0002

Χτυπάμε σε μπολ τα ασπράδια με τη ζάχαρη να γίνουν
αφράτη μαρέγκα.

DSC_0003          

Προσθέτουμε μέσα τους κρόκους,

DSC_0006

το μασκαρπόνε

DSC_0007

και τέλος τη λιωμένη και χλιαρή κουβερτούρα και τις βανίλιες.

DSC_0009

Ενώνουμε τον καφέ με το Baileys.


DSC_0005

Βουτάμε μέσα πολύ γρήγορα τα σαβαγιάρ και στρώνουμε
ένα ταψάκι με διαστάσεις 22x32 εκ.
Αδειάζουμε επάνω τη μισή από την κρέμα.

DSC_0012

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά με τα
υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα.
Πασπαλίζουμε με το κακάο και την τριμμένη κουβερτούρα.

DSC_0013

Σερβίρουμε σε κομμάτια.


DSC_0194

ΣΗΜ:Φροντίστε τα αβγά που θα χρησιμοποιήσετε στη συνταγή να είναι
όσο το δυνατόν πιο φρέσκα.
Καλό είναι συνταγές που περιέχουν ωμά αβγά να μην καταναλώνονται
από εγκύους !




http://syntagesapospiti.blogspot.com/2011/08/iramisu-mascarpone.html
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου