Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΤΟΥΡΤΑ ΩΔΗ ΣΤΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ


ΥΛΙΚΑ



για την βάση:




110 γρ. φουντούκια




100 γρ. coco pops




120 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο




150 γρ.  nutella










για την πραλίνα φουντουκιού:




300 γρ. φουντούκια




150 γρ. άχαρη κρυσταλλική










για την μους πραλίνας-σοκολάτας:




150 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο




230 γρ. πραλίνα φουντουκιού




380 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά








για την επικάλυψη:


200 γρ. nutella


130 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά


1 κ.σ. μέλι








ΕΚΤΕΛΕΣΗ








για την βάση:




Βάζω
τα φουντούκια στο φούρνο (σε ένα ταψί με λαδόκολλα ή σε φόρμα
σιλικόνης) και τα ψήνω στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά, τα ξεφλουδίζω και
τα τρίβω στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Λιώνω σε μπεν μαρί ή στο φούρνο
μικροκυμάτων την κουβερτούρα μαζί με την νουτέλα και τα αφήνω λίγο να
κρυώσουν. Προσθέτω μέσα στις λιωμένες σοκολάτες το τριμμένο φουντούκι,
ανακατεύω και προσθέτω τα coco pops. Ανακατεύω απαλά μέχρι να καλυφθούν
τα coco pops από την σοκολάτα.




Παίρνω
μια πιατέλα, βάζω μια λαδόκολλα και το τσέρκυ από πάνω, απλώνω το
μείγμα της βάσης μέσα στο τσέρκυ. Το σκεπάζω και το βάζω στο ψυγείο.














για την πραλίνα φουντουκιού: (Γλυκιές Ιστορίες , τεύχος 6,Στέλιος Παρλιάρος )




Ζεσταίνω
τα φουντούκια (είτε σε ένα ταψί στο φούρνο είτε σε ένα πλαστικό μπωλ
στο φούρνο μικροκυμάτων) Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις
κάψει, ρίχνω λίγη-λίγη την ζάχαρη μέχρι να καραμελώσει όλη και να πάρει
σκούρο ξανθό χρώμα. Ρίχνω στην  κατσαρόλα τα ζεστά φουντούκια και
ανακατεύω με γρήγορες κινήσεις, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά. Προσέχω
να μην τα αφήσω πολλή ώρα στην φωτιά γιατί η καραμέλα θα πικρίσει. Τα
απλώνω σε μια λαδόκολλα ή επιφάνεια σιλικόνης και τα αφήνω να κρυώσουν
καλά. Μόλις κρυώσουν τα σπάω σε μεγάλα κομμάτια και τα ρίχνω στο κάδο
του μπλέντερ. Τα πολτοποιώ πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή
κρέμα (δεν σταματάμε όταν γίνουν σκόνη αλλά όταν γίνουν μια πηχτή
καραμελένια κρέμα).










για την μους πραλίνας σοκολάτας: (τούρτα Πραλίνα Master chef Στέλιος Παρλιάρος)




Λιώνω
την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Στην συνέχεια
προσθέτω την πραλίνα και ανακατεύω καλά. Ανακατεύω στο μίξερ την κρέμα
γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι). Μέσα στο μείγμα
λιωμένη κουβερτούρα-πραλίνα προσθέτω την χτυπημένη κρέμα γάλακτος με
απαλές κινήσεις.


Ρίχνω
την μους πάνω από την βάση μου, σκεπάζω και το βάζω πάλι στο ψυγείο.
Μετά από 2-3 ώρες φτιάχνω την κρέμα για την επικάλυψη.






για την επικάλυψη:


Ζεσταίνω
την κρέμα γάλακτος, όταν ζεσταθεί την ρίχνω πάνω στην νουτέλα και
ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί. Προσθέτω και μια κουταλιά μέλι και
ανακατεύω. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει.


Βγάζω την τούρτα από το τσέρκυ, την βάζω πάνω σε σχάρα και την περιχύνω με την επικάλυψη. Το βάζω πάλι σκεπασμένο στο ψυγείο.






Μετά από 2 ωρίτσες θα έχει κρυώσει και η επικάλυψη (δεν γίνεται πολύ πηχτή). Διακοσμείτε την τούρτα σας και απολαύστε την. 



http://nostimia.blogspot.com/2011/05/ode-to-hazelnut.html

 











Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου