Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Τυροπιτάκια κουρού με γιαούρτι

Υλικά

  • 1 γιαούρτι
  • 1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. φέτα
  • 2 κ. σ. γιαούρτι
  • Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
 
Βήμα 2
Σε ένα μπολ τοποθετήστε το βούτυρο, το γιαούρτι και το σπορέλαιο και ανακατέψτε καλά.
 
Βήμα 3
Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε.
 
Βήμα 4
Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι σε εκείνο με το βούτυρο σταδιακά μέχρι να αποκτήσετε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
 
Βήμα 5
Ανοίξτε μικρά στρόγγυλα πιτάκια, γεμίστε με ένα κουταλάκι και κλείστε σε μισοφέγγαρο.
 
Βήμα 6
Τοποθετήστε πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20- 25 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει χρυσαφένια.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου