Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Ζυμαρικά με κοτόπουλο και φέτα

 Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κιλό στήθη κοτόπουλο χωρισμένα στη μέση
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κονσέρβες ντομάτες σε κύβους
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 450 γρ. ζυμαρικά
  • 120 γρ. φέτα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό και προσθέστε τα μισά στήθη κοτόπουλου. Πασπαλίστε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
 
Βήμα 2
Μαγειρέψτε το κοτόπουλο από τη μία πλευρά για 8 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά όσο χρειάζεται αν το κοτόπουλο φαίνεται να ψήνεται πολύ γρήγορα. Αναποδογυρίστε, πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και στη συνέχεια μαγειρέψτε για 5 επιπλέον λεπτά.
 
Βήμα 3
Προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους, το νερό και τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Σκεπάστε με καπάκι και αφήστε ακόμη 10 λεπτά.
 
Βήμα 4
Αφαιρέστε το καπάκι, ανακατέψτε και προσθέστε τα τρία τέταρτα της φέτας. Ανακατέψτε άλλη μια φορά και αφήστε να μαγειρευτούν ακάλυπτα για 5 επιπλέον λεπτά.
 
Βήμα 5
Σερβίρετε ζεστά, πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη φέτα και φρέσκο βασιλικό.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου