- 5 χοιρινές μπριζόλες (κατά προτίμηση λαιμό)
- 650 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
- 250 ml κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 3 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 1/2 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- 2 κούπες λευκό κρασί
- 3 ποτήρια νερό
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη πλασοτέ κατσαρόλα ρίχνετε τις μπριζόλες μαζί με το νερό και βράζετε σε δυνατή εστία για 7 λεπτά.
Βήμα 2
Στη συνέχεια προσθέστε τη μουστάρδα, τις πιπεριές
ψιλοκομμένες, το σκόρδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το
ελαιόλαδο, τη βούτυρο, ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι.
Βήμα 3
Έπειτα σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι και
σιγοβράστε για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι μπριζόλες. Αν χρειαστεί
συμπληρώνετε με νερό.
Βήμα 4
Όταν οι μπριζόλες πάρουν λίγο χρώμα τις αφαιρείτε από την κατσαρόλα και κρατάτε τα υπόλοιπα υλικά ως έχουν.
Βήμα 5
Στη συνέχεια σοτάρετε τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι
και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να τραβήξουν τα
υγρά τους.
Βήμα 6
Αμέσως μετά ρίχνετε τα μανιτάρια στο μείγμα της
κατσαρόλα και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση,
ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει μια απαλή
και λεία σάλτσα. Τέλος σερβίρετε τις μπριζόλες α λα κρεμ με την σάλτσα
μανιταριών.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου