Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Πανακότα με καραμέλα

 Υλικά

  • Για την πανακότα
  • Μισό λίτρο γάλα
  • Μισό κιλό κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • Μία βανίλια κάψουλα
  • 100 γραμμάρια λικέρ amaretto
  • Για την καραμέλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτάλι της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από τα φύλλα ζελατίνας και τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να βράσουν. Αποσύρουμε, μεταφέρουμε το μείγμα περιεχόμενο σε άλλο σκεύος και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας.
 
Βήμα 2
Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα γάλακτος να κρυώσει. Τοποθετούμε το σκεύος της κρέμας γάλακτος μέσα σε άλλο με παγάκια για να παγώσει γρηγορότερα και να αποκτήσει το γλυκό καλύτερη υφή. Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου