Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Φαγκρί στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας

 Υλικά

  • 2 ψάρια φαγκρί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3-4 μέτριες ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 λεμόνι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Φύλλο δάφνης
  • Λίγο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι. Το βάζουμε σε ένα ταψί.
 
Βήμα 2
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λάδι μέχρι να μαραθεί.
 
Βήμα 3
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε, κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο για να σοταριστούν. Αμέσως μετά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, φύλλο δάφνης,θυμάρι και στο τέλος το κρασί. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 20 λεπτά.
 
Βήμα 4
Κόβουμε το λεμόνι σε στρογγυλές λεπτές φέτες και τις βάζουμε στη σειρά επάνω στο ψάρι ώστε η μια να μισοσκεπάζει την άλλη.
 
Βήμα 5
Ρίχνουμε επάνω τη σάλτσα και ψήνουμε το ψάρι σε μέτριο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου