Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Κοτόπουλο με ντοματίνια και ελιές

 Υλικά

  • 1 κοτόπουλο (1500 γραμμάρια) κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 κιλό ντοματίνια
  • 100 γραμμάρια μαύρες ελιές
  • 300 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη
  • ½ ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 100 γραμμάρια πράσινες ελιές
  • 1 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ ποτήρι κρασιού ξίδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά βάζουμε 100 γραμμάρια μαύρες ελιές και 100 γραμμάρια πράσινες ελιές σε ένα μπολ γεμάτο νερό για να τις ξαρμυρίσουμε.
 
Βήμα 2
Αφήνουμε τις ελιές στο μπολ για μισή ώρα και στη συνέχεια τις σουρώνουμε για να φύγουν τα νερά.
 
Βήμα 3
Βάζουμε σε ένα αλουμινόχαρτο λίγο αλεύρι και αλευρώνουμε με αυτό το κοτόπουλο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο.
 
Βήμα 4
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το αλευρωμένο κοτόπουλο και το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές σε χαμηλή φωτιά.
 
Βήμα 5
Σβήνουμε με ½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί και ½ ποτήρι κρασιού ξίδι.
 
Βήμα 6
Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά ολόκληρη και σκεπάζουμε το φαγητό με νερό.
 
Βήμα 7
Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει για 25 με 30 λεπτά. Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός, προσθέτουμε τις ελιές και τη φέτα.
 
Βήμα 8
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να λιώσει η φέτα και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου