Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Σουβλάκια κοτόπουλου με σως γιαουρτιού

Υλικά

  • Για τα σουβλάκια κοτόπουλου
  • 4 στήθη κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα και κομμένα σε φιλέτα
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Για τη σως γιαουρτιού
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξίδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού λάδι
  • λίγος μαϊντανός
  • 1 κουταλάκι κάπαρη
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • κύμινο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βγάζουμε την πέτσα από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε λωρίδες.
 
Βήμα 2
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το χυμό λεμόνι,τη σάλτσα σόγιας, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή και πιπέρι.
 
Βήμα 3
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και φτιάχνουμε τη μαρινάδα για το κοτόπουλο.
 
Βήμα 4
Βυθίζουμε τις λωρίδες κοτόπουλου στη μαρινάδα και τις γυρνάμε με ένα πηρούνι για πάει παντού η σάλτσα αυτή.
Βήμα 5
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, βάζοντας το μπολ στο ψυγείο.
 
Βήμα 6
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ.
 
Βήμα 7
Περνάμε σε καλαμάκια τις λωρίδες κοτόπουλου και τις τοποθετούμε σε μια σχάρα. Τη σχάρα αυτή τη βάζουμε πάνω από το ταψί.
 
Βήμα 8
Ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού ελάχιστο νερό. Βάζουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου να ψηθούν.
 
Βήμα 9
Σε 8-10 λεπτά, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Τα αφήνουμε να ψηθούν άλλα 8-10 λεπτά απ΄αυτή την πλευρά και είναι έτοιμα.
 
Βήμα 10
Τα σερβίρουμε σε πιατέλα μαζί με το αγγούρι κομμένο σε φέτες.
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου