Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Γεμιστό κέικ βανίλια με μαρμελάδα κεράσι

 Υλικά

  • 1 βανίλια σκόνη
  • 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα κεράσι
  • φιστίκια ψιλοκομμένα
  • 220 γραμμάρια ζάχαρη
  • 220 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • 220 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
  • 250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Χτυπάμε τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα και σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά εναλλάξ με το αλεύρι.
 
Βήμα 2
Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
 
Βήμα 3
Τοποθετούμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
 
Βήμα 4
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη σε σφικτή σαντιγί και κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το κέικ μας.
 
Βήμα 5
Όταν το κέικ κρυώσει το κόβουμε οριζόντια στη μέση το κέικ και αλείφουμε μια στρώση με τη σαντιγί, μετά με τη μαρμελάδα κεράσι και συναρμολογούμε το κέικ.
 
Βήμα 6
Μπορούμε να κόψουμε το κέικ με μαχαίρι ψωμιού ή οδοντικό νήμα.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου