Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Κέικ με σταφίδες

 Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας κανελογαρίφαλα σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι κοφτό σόδα
  • 1 κουταλάκι κοφτό μπεικιν πάουντερ
  • 2 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 1 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζανιού λάδι καλό
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθιές
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε. Το βάζουμε σε λεκάνη και κάνουμε στο κέντρο μια γουβίτσα.
 
Βήμα 2
Καίμε σε τηγανάκι το λάδι και το ρίχνουμε στο αλεύρι.
 
Βήμα 3
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις σταφίδες, τις σκουπίζουμε καλά και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
 
Βήμα 4
Προσθέτουμε στο αλεύρι τις σταφίδες, τη ζάχαρη, τα καρύδια, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, τα κανελογαρίφαλα, και τέλος τη σόδα διαλυμένη στο χυμό των πορτοκαλιών.
 
Βήμα 5
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά να γίνουν ένας πηχτός χυλός, ρίχνουμε σε λαδωμένη φόρμα ή ταψάκι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για  60 λεπτά της ώρας.
 
Βήμα 6
Μόλις ψηθεί το πασπαλίζουμε με αχνοζάχαρη και λίγη κανέλα.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου