Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Ομελέτα με μπρόκολο και τσένταρ

 Υλικά

  • 2 ασπράδια
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
  • 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασσο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • 100 γραμμάρια τυρί τσένταρ
  • 100 γραμμάρια ροκφόρ
  • 150 γραμμάρια γραβιέρα
  • 1 μπρόκολο
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
  • 8 ολόκληρα αβγά
  • 2 βρασμένες πατάτες κομμένες σε ροδέλες

Εκτέλεση

Βήμα 1
Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα και το πιπέρι. Ρίχνουμε στα χτυπημένα αβγά τα τυριά, το κρεμμύδι, το βασιλικό και το σχοινόπρασο.
 
Βήμα 2
Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους και το σοτάρουμε για 5 λεπτά.
 
Βήμα 3
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα των αβγών μαζί με τις πατάτες και το μπρόκολο. Αφήνουμε την ομελέτα να σιγοψηθεί για 5 λεπτά και μετά τη βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμα.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου