- 4 ή 8 χοιρινά μπριζολάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 πορτοκάλι χωρίς φλούδα
- ½ φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 δαφνόφυλλο
- 800 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- ½ πορτοκάλι στυμμένο ( θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και μόλις
ζεσταθεί βάζουμε μέσα στο τηγάνι τα μπριζολάκια και τα ψήνουμε για 4 με 5
λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε μια
πιατέλα.
Βήμα 2
Στο τηγάνι με το ελαιόλαδο ρίχνουμε το κρεμμύδι,
το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι, τη φλούδα πορτοκαλιού και τα σοτάρουμε
για 4 με 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 3
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και το αφήνουμε για 2
με 3 λεπτά στο τηγάνι ώστε να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τις
ντομάτες, τα μπριζολάκια, το μπαλσάμικο και το χυμό πορτοκαλιού.
Βήμα 4
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό και
σκεπάζουμε το τηγάνι. Αφήνουμε τα μπριζολάκια για 20 λεπτά να
σιγοβράσουν και είναι έτοιμα.
Βήμα 5
Βγάζουμε τα μπριζολάκια από το τηγάνι και τα
σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Μεταφέρουμε τη σάλτσα από το τηγάνι σε ένα
μπλέντερ, τη χτυπάμε και την πολτοποιούμε.
Βήμα 6
Στο τέλος περιχύνουμε τα μπριζολάκια με τη σάλτσα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου