Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα λαχανικών και μπαλσάμικο

 Υλικά

  • 4 ή 8 χοιρινά μπριζολάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 πορτοκάλι χωρίς φλούδα
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 800 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • ½ πορτοκάλι στυμμένο ( θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε μέσα στο τηγάνι τα μπριζολάκια και τα ψήνουμε για 4 με 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
 
Βήμα 2
Στο τηγάνι με το ελαιόλαδο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι, τη φλούδα πορτοκαλιού και τα σοτάρουμε για 4 με 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
 
Βήμα 3
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και το αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά στο τηγάνι ώστε να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπριζολάκια, το μπαλσάμικο και το χυμό πορτοκαλιού.
 
Βήμα 4
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό και σκεπάζουμε το τηγάνι. Αφήνουμε τα μπριζολάκια για 20 λεπτά να σιγοβράσουν και είναι έτοιμα.
 
Βήμα 5
Βγάζουμε τα μπριζολάκια από το τηγάνι και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Μεταφέρουμε τη σάλτσα από το τηγάνι σε ένα μπλέντερ, τη χτυπάμε και την πολτοποιούμε.
 
Βήμα 6
Στο τέλος περιχύνουμε τα μπριζολάκια με τη σάλτσα.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου