Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Βάφλα με παγωτό βανίλια και σιρόπι καραμέλας

 Υλικά

  • Για τη βάφλα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα
  • 4 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλιές του γλυκού βανίλια εσανς ή σε σκόνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας άσπρη ζάχαρη
  • 1 συσκευασία λάδι σε σπρέυ για βαφλιέρα
  • Για το παγωτό βανίλια
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα χλιαρό γάλα
  • 100 γραμμάρια μέλι
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη.
 
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το ζεστό γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα που φτιάξαμε και χτυπάμε καλά.
 
Βήμα 3
Λαδώνουμε τη βαφλιέρα με το λάδι σε σπρέυ για να μην κολλήσει το μείγμα.
 
Βήμα 4
Βάζουμε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μίγματος στη βαφλιέρα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου